Harghita Challenge: etapa de viteză în coastă care alimentează pasiunea piloților

Miercurea Ciuc, 9 iunie 2023 – Lumea palpitantă a curselor de viteză în coastă revine în Harghita Băi cu ocazia mult-așteptatei etape – Harghita Challenge, care reprezintă cea de-a doua cursă din Campionatul Național de Viteză în Coastă. Evenimentul va avea loc în perioada 16-18 iunie, atrăgând atât piloți experiementați consacrați, cât și piloți pasionați, aflați la începutul aventurii din lumea motorsportului.  

 

Harghita Challenge se află la a treia ediție și de-a lungul anilor s-a impus ca un spectacol de motorsport deosebit în regiune, captivând pasionații de motorsport atât din România, cât și din Bulgaria, Austria și Suedia. Ediția din acest an promite să fie mai mare, mai îndrăzneață și mai palpitantă ca niciodată, cu acțiune plină de adrenalină pe fundalul impresionant al peisajelor impresionante din Miercurea Ciuc.

 

Evenimentul se desfășoară pe parcursul a trei zile, începând vineri, pe 16 iunie, cu prezentarea echipajelor în Piața Libertății din Miercurea Ciuc, iar în weekend se va desfășura concursul propriu-zis în care scopul principal al participanților este să obțină cel mai bun timp pe traseul special amenajat pentru această competiție.  Pentru cei care vor să urmărească întreaga competiție, dar nu pot participa, organizatorii Harghita Challenge au găsit soluția ideală. Astfel, sesiunile de recunoașteri și antrenamentele cronometrate (care vor avea loc sâmbătă, 17 iunie) pot fi urmărite pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv, iar concursul (duminică, 18 iunie) va fi difuzat live pe canalul Prima Sport.

 

Evenimentul oferă o platformă unică atât pentru piloții profesioniști, cât și pentru talentele emergente, pentru a-și prezenta talenteșe și pentru a-și continua cariera în motorsport. Acesta servește ca o rampă de lansare pentru piloții aspiranți, oferind Trofeul Ritner Béla – Flat Out Junior care va consta într-un curs plătit de perfecționare în pilotaj. De asemenea, premiul cel mare este reprezentat de King of the Hill, acordat pilotului care înregistrează cel mai bun timp în toatele manșele de concurs. Având în vedere numărul în creștere de fete și femei în motorsport, Harghita Challenge are și categoria Femina pe care nu doar că o premiază, dar o și apreciază foarte mult. Nu în ultimul rând, organizatorii vor oferi și Trofeul Dietrich Árpád – Fastest Historic având o categorie separată de automobile istorice care întotdeauna aduc un zâmbet pe buzele nostalgicilor din motorsport. 

 

Echipa Harghita Challenge a luat în considerare toți factorii pentru a asigura o experiență sigură și fără cusur pentru toți participanții și toți spectatorii. Astfel, au fost luate măsuri de siguranță stricte, aliniate la standardele internaționale, pentru a prioritiza bunăstarea tuturor celor implicați. Spectatorii se pot aștepta la o atmosferă prietenoasă pentru întreaga familie, unde se pot cufunda în lumea palpitantă a sporturilor cu motor, bucurându-se de mâncare, muzică și interacțiune cu echipajele.

 

Harghita Challenge dorește să își exprime recunoștința sinceră față de toți sponsorii și partenerii care au contribuit la succesul acestui eveniment: Primăria Miercurea Ciuc, Heineken, Borsec, Consiliul Județean Harghita, Visit Harghita, Har-Pakrom, Roger Parapeți, Stanleybet, Chemsystem, Set-Prod Com, Ford – prin Magyari Engineering. Sprijinul lor neobosit a permis organizatorilor să dea viață acestei curse antrenante, încurajând o cultură puternică a motorsportului din regiune, inspirând următoarea generație de piloți.  

Despre Harghita Challenge:

Harghita Challenge este un eveniment anual de viteză în coastă organizat de ACS AT Motorsport care are loc în Miercurea Ciuc și Harghita Băi. Având în spate o echipă de profesioniști pasionați de motorsport, evenimentul vine în întâmpinarea piloților consacrați, dar ași a tinerilor talentați atât din România, cât și din alte țări europene.

Urmăriți-ne și pe rețelele de socializare:
Facebook: https://www.facebook.com/harghitachallenge
Instagram: https://www.instagram.com/harghitachallenge/