MI IS A HEGYIVERSENY?

A hegyiverseny az egyik legkönnyebben elérhető autósport szakág, ugyanakkor az egyik legrégebbi jóváhagyott formája az autós sportágnak Romániában.

Egy ilyen futamon minden versenyző igyekszik minél rövidebb idő alatt teljesíteni a kijelölt útszakaszt, amely csakis aszfaltozott és emelkedő úton (innen is az elnevezés – hegyi) zajlik. A versenyzők egyesével indulnak 30 másodperc vagy pedig percenként.

A ralival ellentétben a hegyibajnoki futamokon csak a pilóta van a versenyautóban, így a viadalon indulhatnak együléses, azaz Forma autók is.

Egy hegyibajnoki versenypályát csak akkor hitelesít szabályzata alapján a Román Autósport Szövetség, amennyiben a kijelölt útvonal legkevesebb 3 km hosszú, kiváló az aszfaltburkolat minősége, valamint a kijelölt részen van legalább egy hajtűkanyar (visszafordító- vagy 180 fokos kanyarnak is nevezzük).

Harghita Băi, 24 aprilie 2021, Etapa 2 - Campionatul național de coastă 2

DOUĂ ETAPĂ A CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE COASTĂ 2 VA AVEA LOC PE 24 APRILIE LA HARGHITA BĂI

Etapa de viteză în coastă se va desfășura pe Drumul de la intersecția de pe DN13A, mai exact pe DJ 138A spre Harghita Băi, stațiunea fiind la 7 km de la intersecţie. Distanţa de la Miercurea-Ciuc este de 23 km, de la Odorhei 46 km.

Stațiunea montană Harghita Băi, este o localitate componentă a municipiului Miercurea Ciuc, situată la cea mai înaltă altitudine din judeţul Harghita (la 1350 m).

Harghita Băi este o stațiune balneoclimaterică de interes local fondată în anii 1800. A devenit cunoscută datorită pe de o parte peisajului înconjurator, iar pe de altă parte datorită apelor sale minerale și a mofetelor sulfuroase indicate în tratarea bolilor cardiovasculare și afecțiunilor reumatice.

Fő partnerek

Partner

Médiapartnerek