AZ AUTÓSPORT VESZÉLYES!

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

A nyilvánvaló veszélyek pedig hatványozottan jelentkeznek egy olyan nyílt terepen, illetve közutakon zajló autóversenyen, mint az Önök által szenvedélyesen szeretett rali vagy hegy verseny.

Önök imádják a versenyt, a versenyzők pedig imádják a száguldást – egy ilyen versenyen mindenki megtalálja a számítását. A színház és közönsége, a ralisport és a szurkolói együvé tartoznak, azonos dolgokért lelkesednek, így csak egyetlen közös célunk lehet:

 

IZGALMAS ÉS BALESETMENTES VERSENY !

Ennek érdekében önök tehetik a legtöbbet, önöknek kell a legtöbbet tenniük.

Soha ne feledjék tehát, hogy:

  • A versenyek gyorsasági szakaszai lezárt versenypályák, amelyeken a versenyzőnek joga és kötelessége a lehető leggyorsabban végigmenni.
  • A versenyautók az út mindkét oldalát használhatják, és a versenyzőknek joguk van elesni, bukni is.

A VIGYÁZZ, ÉLETVESZÉLY! VIGYÁZZ, KISODRÓDÁS VESZÉLY

Feliratú szalagok felhívják a figyelmet azon helyekre, területekre, amelyek kiemelten veszélyesek. kérjük, ne helyezkedjenek közvetlenül a szalagok mögé, hiszen azok éppen a veszélyt jelzik.

A versenypályák mentén tilos alkoholt fogyasztani, mert az oldja a gátlásokat, felelőtlenné, agresszívvé, kötekedővé tesz. A pályazárás után tilos gyalogosan vagy járművel a versenypályán, vagy szorosan amellett közlekedni.

Tudni kell továbbá, hogy a záró kocsi után, de a mezőny előtt előfutó autók  következnek amelyeket ön a rajtszámukról, a nullák számának csökkenéséről tud azonosítani (0000, 000, 00, 0).

Ezek az autók már versenytempóban haladnak. kérjük, mindig vegyék figyelembe a rendőrök és a SAFETY mellényes rendezők, sportbírók intelmeit, utasításait!

Saját élete, testi épsége megóvása érdekében soha ne álljon:

– a kanyarok külső ívére- bukkanók (ugratók) melleti és utáni területre

– hosszú egyenesek végén lévő fékezési zónába

– olyan padkára, amely mögött a menekülési útvonal nem biztosított

– lassítók körüli és utáni területre

– kisgyermeket ne, vagy csak kézen fogva, szülői felügyelet mellett vigyen versenyrea rajt és cél utáni területen is fokozott figyelmet tanúsítson

Ezekkel az intelmekkel szeretnénk felhívni a figyelmét a veszélyekre, amelyek az ön segítségével és közreműködésével elkerülhetők.

Rendezőként a versenyzőkkel együtt mindent elkövetünk, hogy vigyázzunk önre, de nem tehetünk semmit, ha ön nem vigyáz magára. Mindenkinek jó szórakozást, balesetmentes, jókedvű szurkolást kívánunk!

Szurkolóink és munkatársaink együttműködésében bízva – HARGITA HILL CLIMB CHALLENGE Szervezőbizottsága